Creëren

Hier vind je een overzicht van alle composities

Op Wacht

Een opera voor 33 hoorns, 3 zangers en Fort Pannerden.
Een opera waarin amateurs, professionals, architectuur , geschiedenis en muziek samen komen.
In samenwerking met Rob Hoekstra.

Uitgevoerd op 21 & 22 september 2019 en op 2 oktober 2022 in Fort Pannerden. Meer informatie

Documentatie:

Geluidsopname Scene 2: Alle Tijd

Klinkerweg

Basklarinet, accordeon, lapsteelgitaar
klarinet, hoorn, trombone, baritonsax, slagwerk, en de Panoven

Een muzikale locatievoorstelling op het terrein van de voormalig steenfabriek De Panoven in Zevenaar. Gemaakt en uitgevoerd in coronatijd. Stilstaan bij wat of wie we hebben verloren. En vooruit kijken naar hoe we verder willen.
In samenwerking met Noa Helder.

Uitgevoerd op 3 & 4 oktober 2020. Meer informatie

Documentaire over Klinkerweg door Erwin Wigman

Hysteria

Eeuwenlang was hysteria of hysterie een gebruikelijke medische diagnose voor vrouwen. Hoewel het gecategoriseerd werd als ziekte, waren de symptomen van hysterie vaak gelijk aan het normale functioneren van vrouwelijke seksualiteit. Vertoonde Johanna ‘de Waanzinnige’ niet vooral een normaal menselijke reactie van diepe rouw na het overlijden van haar echtgenoot?

Zou niet elk normaal persoon, die wordt opgesloten en afgesloten van de buitenwereld, zich op den duur anders gaan gedragen?
In de huidige tijd worden vrouwelijke leiders nog altijd overspoeld met haat, en ambitieuze vrouwen vaak nauwelijks serieus genomen.

Première op 10-04-2021
In opdracht van Festival Dag in de Branding

Interview over Hysteria

Zelf Kiezen

Jeugdorkest / variabele bezetting

In opdracht van Musidesk Rijnbrink

Zelf Kiezen heeft 3 delen en in elk deel mag iedereen in het orkest iets zelf kiezen. Hierdoor heeft iedereen eigenaarschap over de uitkomst van het stuk en is het onmogelijk om van tevoren precies te weten hoe het stuk gaat klinken.

Dit stuk is hier gratis te downloaden

Mina

Mezzosopraan, viool, altviool, cello, trombone, tuba en stem

In opdracht van de Wijkmuzikanten maakte ik een stuk op basis van het verhaal van Mina Elkadiri.

Mina, die in het verleden zelf diep in de schulden heeft gezeten door de toeslagenaffaire, zet zich onvoorwaardelijk in voor anderen die de dupe zijn van het systeem. Ze heeft me verteld over hoe het was om in schulden te leven, maar ook over hoe hard ze nu vecht voor elke persoon die vraagt om haar hulp.

De compositie gaat over het gevecht dat Mina nog dagelijks voert met het systeem. Het gevecht om gezien te worden, door een systeem dat blind lijkt te zijn.

Luister hier naar een opnamme

Première op 17-06-2022, Theater Dakota Den Haag

De Tuin en de Krant / Pinocchio

Barokharp en mezzosopraan

Dit interactieve stuk is gemaakt om de terugkomst van live muziek te vieren. In dit stuk wordt het publiek de bladmuziek van de muzikanten. Elk publiek zal zijn eigen unieke klank krijgen en geen uitvoering klinkt hetzelfde.

Foto’s: Wouter Vellekoop
Dag in de Branding, 21-05-2022
Michela Amici en Georgia Burashko

De eerste versie Pinocchio werd o.a. uitgevoerd op Gaudeamus en het Grachtenfestival door Michela Amici en Elisa de Toffol.

Bij Festival Dag in de Branding voerden Michela Amici en Georgia Burashko het stuk uit met een nieuwe tekst van Salomé Roodenburg. Deze tekst ontleende het stuk zijn nieuwe naam.

Première op 3-07-2021 in Den Haag

Interview over dit stuk

Bemanning

jongNBE

In dit stuk worden de noten ‘bemand’, ‘bevrouwd’ en ‘bemenst’. Elk instrument heeft dezelfde functie en gelijkwaardige rol. De noten zijn als boten waar instrumenten in en uit stappen. Zo worden steeds verschillende groepen gevormd en varieert het stuk van een vloot van allemaal van “een- mensbootjes” tot 1 boot die bemenst is door het voltallige jongNBE.
Het woord Bemanning negeert een hele groep mensen. Mannen en vrouwen zijn nog niet gelijkwaardig. Als je erop gaat letten vind je hiervan overal voorbeelden: In de muziek, de samenleving, de kunst, maar ook in de taal.

Première op Festival Jong Talent Schiermonnikoog 12-03-2022.

Tot Het Eind

Residentie Orkest

Dit stuk is het resultaat van een samenwerking tussen het Conservatorium en het Residentie Orkest. Tijdens een ‘lab’ werden studenten en dirigenten uitgenodigd om voor 1 uur met het orkest te werken. Deze opname is gemaakt door studenten Art of Sound tijdens een repetitie.

Luister hier naar een opname van het stuk.

Trailer over dit project

Glissandria e Soffiatore

6 harpen en een bladblazer

Glissandria e Soffiatore, een liefdestragedie, vertelt het verhaal over een onverwachte vlam der liefde, de dualiteit van het hart en het onwennige van het onbekende.

Dit alles verhuld in een mini opera met in de hoofdrol Glissandria, de mooie sirene die samen met haar metgezellen een vredig leven leidt tot Soffiatore, een vreemde figuur, hun oase binnentreedt en alles veranderd…
In samenwerking met Robin Valster.

Première op 28-08-21 in de Nutstuin in Den Haag

Ode aan het uitsterven

Geluidservaring over de keuze van schoonheid en ervaring.

In samenwerking met Noa Helder.

The Pause Piece

Maze

Dit stuk gaat over de snelheid van het leven en de noodzakelijkheid om soms een pauze te nemen. De leden van het ensemble kunnen elkaar op pauze zetten en weer aan zetten.

In première op 28 mei 2021 bij het Spring Festival in Den Haag