In de media

Oorwarmers Podcast

De enige echte podcast over hedendaagse muziek!
Tom Sanderman en Remy Alexander nodigen voor iedere aflevering een gast uit die ‘iets’ te maken heeft met nieuwe muziek! De gasten nemen twee stukken mee waar we een beetje over gaan kletsen. Een oorwarmer; een stuk dat hen dierbaar is, en een oorwurm; een vrije associatie van de gast op de wurm van de vorige aflevering.
Dus luister en ontdek nieuwe muziekstukken en weetjes en feitjes over nieuwe muziek terwijl je naar wat gezellig gekeuvel luistert.

Natte inkt- Gaudeamus

september 2021

Tijdens de vele concerten in het Gaudeamus Festival klinken ook veel nieuwe werken waarvan de inkt nog maar net droog is. Wij gingen in gesprek met een aantal componisten die vertellen over de compositie die zij in opdracht van ons geschreven hebben. Als eerst spraken we met Eva Beunk. Haar nieuwe stuk Pinocchio wordt uitgevoerd door Michela Amici en Elisa de Toffol op donderdag 9 september in Podium Hoge Woerd. Lees verder

Koninklijk Conservatorium- A summer full of compositions with Eva

8 september 2021

When we think of composers, we think about the big names and big stories: Mozart’s extravagant lifestyle living like a pop icon, Beethoven’s utter disappointment with the political systems in Europe and Bruckner’s deep devotion to God.
But what does it look like to actually be a composer in our times?… Lees verder

Festival Dag in de Branding – Ik werd door het stuk gegrepen

16 maart 2021

Op 10 april 2021 kijken we online terug naar de opera Rage d’Amours van Rob Zuidam uitgevoerd door het Residentie Orkest in 2010, een van de hoogtepunten van Festival Dag in de Branding. We vroegen compositie student Eva Beunk (Koninklijk Conservatorium) om met een korte nieuwe compositie te reageren op het werk van Zuidam. Haar compositie Hysteria gaat online in première op 10 april. We stellen Eva aan u voor en gaan met haar in gesprek over deze opdracht en studeren in coronatijd…
Lees verder

De Gelderlander – Klinkerweg, een avontuur waarbij het publiek dirigeert

22 juli 2020

LOBITH / ZEVENAAR – ‘Klinkerweg’ heet het nieuwe muzikale avontuur van componist Eva Beunk. De student zoekt muzikanten. ,,Elke voorstelling is uniek, want het publiek bepaalt.”
Lees verder

Uilenspieghel – Op Wacht, een opera met 33 hoorns

januari 2020

Ruim een jaar geleden werd ik door Dick Hesselink geattendeerd op een nieuw project waar hij aan ging meewerken: een opera waarbij het orkest uit 33 hoornisten zou bestaan. Dick is dirigent van de harmonie van Lobith en een van de leden van die vereniging had dit verzonnen, samen met zijn dochter die compositie studeert…
Lees verder

Podium Klassiek

19 september 2019

Te gast in Podium Klassiek om Hans Haffmans te vertellen over de aanstaande première van Op Wacht.
Luister het hier terug, vanaf 1:33:50

Margareta Coornstra – Zang en hoornsgeschal in Fort Pannerden

De Gelderlander / de Stentor / Tubantia, 12-09-2019, onder de kop ’33 hoornisten, de soldaat en de kraker’;

Een robuust bouwwerk van baksteen en beton, gelegen in het lieflijk rivierenlandschap. De laatste kilometer over het smalle dijkweggetje kun je alleen per fiets of te voet afleggen. Lukt dat niet, dan is er altijd nog de gratis tuk-tuk. Achter groene uiterwaarden met zacht wuivende wilgen en grazende schapen ligt het staalblauwe water van de Waal. Nederland op zijn mooist.

lees verder

Nederlands Dagblad – Op Wacht: Theatraal hoorngeschal in Fort Pannerden

6 september 2019

Drie zangers en 33 hoornisten: een opmerkelijke bezetting voor een opera. Maar de locatie is dan ook allerminst gangbaar. Op wacht speelt zich af in en rondom Fort Pannerden. 150 jaar geleden startte de bouw van dit robuuste complex in het lieflijke rivierenlandschap, precies op het punt waar de Waal en de Rijn elkaar treffen…
Lees verder

Gelderlander- Vuurdoop van jonge componiste (18) uit Lobith

17 februari 2017

LOBITH/ZEVENAAR – Visioenen uit het Hiernamaals is geschreven door de 18-jarige componiste Eva Beunk uit Lobith. Zondag wordt het voor het eerst in zijn geheel gespeeld in Zevenaar.
Lees verder