Inspireren

Op de feestelijke opening van de preschool van stichting Alvan Tsarik in Gyumri, zetten we in een kwartiertje dit optreden in elkaar, met de muzikale kinderen van de school. Meer info op https://alvantsarik.org/muziekproject-eva/

Compositieworkshops

Van tijd tot tijd geef ik compositieworkshops aan zowel kinderen als volwassenen van verschillende niveaus.
Bij deze workshops probeer ik drempel naar het componeren zoveel mogelijk weg te nemen. Door bijvoorbeeld te werken met grafische partituren, object-instrumenten of de stem maak ik duidelijk dat beginnen met componeren ook goed mogelijk is zonder kennis van noten, of zonder een meester te zijn in het bespelen van een muziekinstrument. Ook workshops voor meer gevorderde muzikanten zijn mogelijk.

In het verleden heb ik o.a. workshops gegeven bij November Music, The Summer Music School van het Wijktalentorkest Bijlmer, en bij het Apeldoorns Jeugd Orkest.

Ben je geinteresseerd in een compositieworkshop? Neem dan contact op.

Vergadertraining

Samen met trainer Servaas Beunk geef ik vergadertrainingen ondernemingsraden en andere teams. Deze trainingen zijn een mix van muzikale oefeningen en theorie.

In muziek is actief naar elkaar luisteren en op elkaar anticiperen belangrijk. Tijdens onze oefeningen gaan we dit dan ook doen. We bedenken samen, ter plekke, klanken en ritmes. Op basis van wat je hoort ga je zelf dingen toevoegen. Zo ontstaat een proces van communicatie zonder woorden, die je vooraf vast niet verwachtte. Doordat we de inhoud weglaten, zul je merken dat de stappen uit het communicatieproces duidelijker worden. Ook leer je hoe ‘goed luisteren’ essentieel is om het ritme van succesvol communiceren te vinden.

Meer informatie

Kunstjutten

Kunstjutten is een multi-inzetbare workshop waarbij ik deelnemers niet alleen uitdaag creatief te zijn en kunst en mogelijkheden te zien in ‘schijnbaar’ waardeloos materiaal, maar waarbij we ook nog eens de natuur opruimen.
In deze workshop gaan we eerst met een groep het zwerfafval in de omgeving (bij voorkeur op een strand maar dat is geen vereiste) opruimen. Met het verzamelde materiaal maken de deelnemers vervolgens een kunstwerk. Elk kunstwerk krijgt een naam, en eventueel presenteren de deelnemers ook nog de ideeen achter hun kunstwerk.

Er zijn tot nu toe 2 edities van de Kunstjuttters geweest. De eerste editie was in 2018 bij het 3 Oever Festival. Hierbij konden alle voorbijgangers van alle leeftijden een kunstwerk maken in het pop-up museum. De tweede editie was in 2021 op Ameland bij de Jongeren Bestuurs Akademie.